Bevezetés a nem fejlesztői IT-ba

4 napos ismerkedés az üzleti elemzői, rendszerszervezői és IT tanácsadói munkakörökkel, melynek végén akár a Nova vagy az Advana csapatához is csatlakozhatsz

Helyszín

Haller Gardens,
Budapest,
Soroksári út 30-34,
1095

Időpont

2024.01.30. – 2024.02.02.

Létszám

8-10 fő

Szerepkörök

Üzleti elemző
Rendszerszervező
IT Tanácsadó

Célközönség

Olyan embereket várunk, akik szívesen dolgoznának az IT világában, de nem fejlesztőként képzelik el a jövőjüket.
Jelentkezz, ha:

rendszerszemléletű a gondolkodásmódod
jó analitikai készségeid vannak
jól kommunikálsz
folyamatban vannak az egyetemi/főiskolai tanulmányaid VAGY korábban szereztél egyetemi/főiskolai végzettséget (nem feltétlenül informatikai területen).

Díj

Az akadémián való részvétel ingyenes.

Miről lesz szó?

A 4 nap során a résztvevők betekintést nyerhetnek az IT projektek világába és az üzleti elemzői, rendszerszervezői és tanácsadói szerepkörök mindennapjaiba. Néhány kérdés, amire választ kaphatsz:

 • Hogyan lesz egy ötletből működő alkalmazás?
 • Milyen főbb fázisai vannak egy IT projektnek?
 • Mi a különbség az agilis és a vízesés megközelítés között?
 • Milyen szerepkörök működnek együtt egy tipikus IT projekten, és kinek mik a feladatai és felelősségei?
 • Hogyan definiáljuk az üzleti igényt és hogyan gyűjtünk és specifikálunk követelményeket?
 • Rendszerszervezőként hogyan veszünk részt egy új alkalmazás vagy funkció megtervezésében?
 • Hogyan segítik az üzleti elemzői, rendszerszervezői vagy tanácsadói munkát a különböző modellek és modellező eszközök?
 • Miért készítünk integrált alkalmazásokat?

A tudásátadás gyakorlati megközelítéssel történik majd: nem csak hallani fogsz az egyes kulcsfontosságú üzleti elemzői, rendszerszervezői vagy tanácsadói feladatokról, de ki is próbálhatod magadat bennük! Emellett találkozhatsz és beszélgethetsz több olyan kollégával, akik 1, 2, 5 vagy akár 10 éve ezeken a területeken dolgoznak. Mindezek alapján a 4. nap végére benyomást szerezhetsz arról, hogy Te is szívesen belevágnál-e ebbe a változatos karrierbe. Sőt, ha kölcsönös a szimpátia, akkor akár el is kezdhetsz dolgozni a Novánál vagy az Advanánál az említett 3 szerepkör egyikében.

Napi bontás

1. nap

2024.01.30. kedd

9:00 - 17:00

Bemutatkozás, ismerkedés
IT projektekkel kapcsolatos általános alapismeretek (interaktív előadás)
 • Projektek életciklusa, fázisai
 • Főbb projekt módszertanok
 • Főbb projekt szerepkörök
 • IT projektek főbb dokumentumtípusai, eredménytermékei

2. nap

2024.01.31. szerda

9:00 - 17:00

Az ötlettől az üzleti igényig (interaktív előadás)
Követelmények, user story-k felmérése és megfogalmazása (interaktív előadás)
"Lassan elbírált károk": A nap során tanultak végigvezetése egy gyakorlati példán (vezetett csapatmunka/egyéni munka)

3. nap

2024.02.01. csütörtök

9:00 - 21:00

Rendszerintegrációk (interaktív előadás)
Megvalósítás-tervezés és specifikáció (interaktív előadás)
"Lassan elbírált károk": a megvalósítás-tervezés gyakorlása az előző napi gyakorlati példát folytatva (vezetett csapatmunka/egyéni munka)
Kiből lesz a cserebogár? (kerekasztal-beszélgetés változatos hátterű és tapasztalatú üzleti elemzőkkel, tanácsadókkal, rendszerszervezőkkel)
17:00 után minden résztvevő a vendégünk egy közös, kötetlen beszélgetéssel egybekötött sörözésre - hogy biztosan minden kérdésetekre választ kapjatok :)

4. nap

2024.02.02. péntek

9:00 - 17:00

Modellezési ismeretek (interaktív előadás)
"Lassan elbírált károk": egy új módosítási igény érkezik - ezt zárásként az elejétől a végéig végigvezetjük az elmúlt napokban tanultakon (csapatmunka/egyéni munka)
A 4 nap közös zárása

Előadók

Németh Tamás

A Budapesti Corvinus Egyetemem szereztem közgazdász diplomát. 18 éve dolgozom az iparban, ebből megrendelői oldalon 5 évet üzleti elemzőként, 5 évet folyamat menedzserként, 3 évet projektvezetőként, aktuálisan pedig 5 éve rendszerszervezőként a szállítói oldalon a Nova Services Zrt.-nél. Az évek során több IT programban, illetve sok tucat IT projektben vettem részt, mely alapján teljes mértékben a Kollégákban látom a siker kulcsát, és legkevésbé sem A vagy B módszertan közötti választásban. A módszertani tudás célja az én nézőpontomban, hogy a komfortzónánkat tágítsuk, ezáltal mind több környezetben legyünk hatékonyak. Gyakorlati oldalról közelítek a 4 naphoz, útjelzők elhelyezése a célom, melyek sorvezetőként szolgálhatnak.

Szép Gábor

Szép Gábor vagyok, és már több mint 15 éve építjük az Igazgatókkal közösen a Közösségünket. A pályafutásom során eleinte fejlesztő voltam, majd a későbbiekben vezető fejlesztő, rendszerszervező, solution architect és team lead lettem. Számos feladatkörrel találkoztam és magam is végeztem a mostani eseményünk által lefedett és bemutatni kívánt szerepkörök közül. Igyekszünk majd ezeket izgalmas és érdekes valójában megmutatni Nektek.

Haaz Dóra

Az IT területre a szervezetpszichológia irányából kerültem, ezt tanultam ugyanis az ELTE-n. Első teljes munkaidős állásom még a HR-hez kötődött, de mivel egy szoftverfejlesztő cégnél kezdtem el dolgozni, így egyúttal rögtön meg is tudtam, hogy létezik olyan, hogy „üzleti elemző”. Azonnal megtetszett, hiszen az IT mindig érdekelt, a szervezetpszichológiai attitűd és eszköztár pedig jó alapot nyújtott az üzleti területekkel, folyamatokkal és igényekkel való munkához. Azóta voltam már tanácsadó, üzleti elemző és rendszerszervező is – jelenleg a Novanál az utóbbi kettőt művelem, változatos projekteken. A 4 nap során igyekszek majd mindhárom szakmai területről érdekes és hasznos tapasztalatokat hozni nektek, egyensúlyt találva a módszertani alapelvek és az életszerűség között. Na meg elmesélni, hogy hogyan lehet beletanulni mindebbe…

Radványi Szabolcs

2013-ban szereztem diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán, gazdasági informatika szakirányon. Mindig is érdekelt az informatika világa, de nem tudtam elképzelni magamat fejlesztőként. Pályafutásomban a startpont egy szoftverfejlesztő cég ügyfélszolgálati pozíciója volt, majd a szakmai tudásom elmélyítése után dolgoztam szoftver szakértőként, szoftvertesztelőként, üzleti elemzőként és fejlesztési csoportvezetőként. A Nova Services Zrt.-nél 3 éve dolgozom üzleti elemző és IT tanácsadó pozícióban a legváltozatosabb projekteken, állami és pénzügyi szektorban. Mivel a munkám során az üzleti elemzés és az IT tanácsadás mellett rendszervezői és projekt menedzsment feladatokat is végeztem, ezért remélem a lehető legszélesebb körben tudom Nektek bemutatni a nem fejlesztői IT világot.

Medvey Ádám

Sziasztok! Medvey Ádám, XIX. éves Schönherzes mérnök informatikus, kiegészítve egy BME VezSzerv mesterrel. Első diplomám előtt ott tartottam, hogy „...jó dolog ez a fejlesztés, de nem akarom sokáig csinálni, mi legyek? Hmm... vannak fejlesztők meg projektvezetők, akkor leszek ez utóbbi!” Abban az információs hiányban voltam, mint talán Ti is vagytok most, hogy nem is tudtam, hogy milyen lehetőségek vannak még. Hát, azóta bejártam ezeket a lehetőségeket. Voltam projektvezető, üzleti elemző, solution architect, tesztelő, felülettervező, láttam el rendszermérnöki feladatokat, foglalkoztam üzletfejlesztéssel. Közel 7 évet lehúztam külföldön, dolgoztam nagy- és kisvállalatokkal, részt vettem startup fejlesztésében. Jelenleg vezető tanácsadóként dolgozom és a 4 nap során szeretnélek Titeket megismertetni mindazzal, aminek én is örültem volna akkor, amikor épp itt tartottam.